Shopping Tips

Var finns den hetaste shoppingen just nu?

Sagan om ringen!

Det här har ingenting att göra med filmen “sagan om ringen”! Det ville jag klargöra här i början så att ingen tar sig in här och tror någonting annat! Ringen i fråga har med min släkt att göra! Närmare bestämt min farfars far som en gång i tiden kom till Yemen av alla ställen ridandes på en kamel! Ju, på den tiden hade man inte så många alternativ, om ni förstår vad jag menar, utan för att kunna resa till detta stackars land som gud har glömt för länge sedan fick man rida kamel och slå följe med karavaner för att inte gå vilse i öknen! Varför Yemen vet jag inte riktigt, men jag har för mig att han var en handelsman och ville göra affärer i mellanöstern och på grunder som är okända för mig så hamnar han i Yemen! Ju, nu kommer jag ihåg att farmor nämnde att troligen är Yemen känd för sina ädelstenar och smycken i all form, guld ringhalskedjor och dylikt och kanske därför just Yemen! Hur som helst, efter att ha slutfört denna långa resa och väl framme så bestämmer han sig för en ny tradition i familjen! Detta går ut på att den äldste sonen i familjen får bära en ring som han hade tagit med sig från sin resa i Yemen! Denna ring som är i silver och har en ädelsten som jag inte vet namnet på, ger ensamrätten att bli familjeöverhuvud till den som bär den, och den personen är förståss äldste sonen! Alltså numera har den tappat sin makt och har egentligen bara ett symboliskt värde! Jag vet inte om ni kan gissa vem som bär den nu!? Ju, det är jag! Alltså nu när den inte har samma betydelse så har de lämnat den till mig! Och faktum är att jag inte kan begripa varför en silver ring med en värdelös sten och inte en guld ring med en stor diamant på!? Av alla smycken i världen så köper han en vanlig ring på ett ställe där guld, silver, diamanter och andra typer av smycken kostade nästan ingenting, enligt min farmor! Tack och lov att han lämnade lite annat i arv också, till exempel silverbestick, örhängen silver och så personliga smycken som jag inte kan gå in på för närvarande!? 😉

admin • October 23, 2013


Previous Post

Next Post